תקשורת בין אישית הינה הבסיס המרכזי ליחסי הגומלין שלנו עם ילדינו. היא מושפעת בראש ובראשונה מטיב התקשורת התוך-אישית שלנו, המוּדעוּת העצמית שלנו, יכולותינו להיות מדויקים ביחס לעצמנו וביחס למסרים המילוליים והבלתי מילוליים אותם אנו מבקשים להעביר לילדינו.
מובן שלטיב התקשורת הזוגית שלנו השפעה מכרעת על חינוך ילדינו, בעולם ההורות, פיתוח מוּדעוּת ושכלול המַקְלֵטִים והמַשְדֵרִים שלנו הם אבני יסוד להשפעה על ילדינו והובלתם לצמיחה, למיצוי הפוטנציאל הטמון בהם וממילא גם להצלחה סיפוק והנאה בתפקידנו ההורי.
מה נשמע? תקשורת בין אישית המבוססת על קֶשֶב, קְשִיבוּת והקשבה
מה הפירוש? – גישה תלוית הֶקְשֵר, פרשנות ורקע.
אמפתיה – ההכרח שתתקיים בחוויה של הילד, הבחנה בין הזדהות לאמפתיה, מה בין מבוגרים לילדים, אופני חשיבה ורגש שונים, דוגמאות תרגילים ודרכים לחיזוק יכולת הבעת האמפתיה
ההרצאה תתמקד בתקשורת בין הורים לילדים ובים ההורים לבין עצמם, תקשורת עם אנשי החינוך, תקשורת במשפחה על פי האתגרים הייחודיים של ההורים בדורנו. חסמים בהעברת מסרים ודרכי גישה יצירתיים ויעילים בתקשורת עם הזולת. בהרצאה נרכוש תובנות וכלים ליישום. המשתתפים יוכלו להעלות מקרים ושאלות בנושאי תקשורת בין אישית ובכלל ובמידת ההתאמה לפורום יינתנו דרכי פתרון אפשריים.